Fransförlängning

2016-10-17

 

SINGEL FRANSFÖRLÄNGNING

 

Detta innebär att man limmar på ögonfransarna en i taget, vilket ger ett mer naturligt resultat.

Kallas även klassisk fransförlängning.

Finns i olika längder, tjocklekar och kurvor.

Vi kommer tillsammans fram till vad som passar dig bäst innan behandlingen påbörjas.

Detta tar ca 2tim för singelfransar och du får nästan alla dina egna fransar förlängda. (beroende hur många du har själv förstås.)

Tjocklek, längd och böjgrad kan självklart anpassas enligt dina önskemål, och man kan ändå få ett väldigt naturligt

resultat om man väljer kortare, tunnare och mindre böjda fransar.

 

 

 

VOLYM FRANSAR

 

Vid volume fransar väljer vi en frans som är 3ggr tunnare och väger

ca 6ggr mindre än en vanlig 0,20mm singelfrans. 2-10st 0,03 0,05 ,0,06 , 0,07 tunna singelfransar plockas upp och formas till ett

"knippe" eller "solfjäder" som med minimalt med lim fästs i botten på din egen frans. Det tygndlösa knippet sprider sig

från botten och man får en böljande, mjuk effekt.

2st fransar i ett knippe brukar kallas 2D,3st 3D, 4st 4D, 5st 5D osv.

Det fantastiska med Volymfransar är att man kan göra en väldigt naturlig förlängning och också skapa vackra, svarta och även extrema resultat om så skulle önskas.

 

Skötselråd 1 dygn efter behandlingen:

 

 

Det tar minst 24 timmar för limmet att härda ordentligt. Följande aktiviteter resulterar i svagare hållbarhet och/eller irritation och bör därför undvikas första 24 timmarna:

- Duscha eller blöta fransarna (ångorna kan ge kondens på fransarna innan limmet härdat ordentligt).

- Exponering av värme, ånga, bastu eller friktion.

- Användande av mascara eller annat smink.

- Undvik att du svettas mycket.

- Försök sova på rygg för att skona fransarna på bästa vis.

 

Skötselråd efter det första dygnet.

Följande aktiviteter resulterar i svagare hållbarhet och/eller irritation och bör därför undvikas:

- Tvätta och rengör ögon och fransar med fransschampo. Tänk på att vara lätt på handen. Viktigt är att hålla rent kring franskanten så hudens egen oljeproduktion/partiklar från makeupen  inte börjas lösa upp limmet eller att man drabbas av ögonlocksinflammation.

- Strular sig fransarna så använd borsten som du får av mig vid ditt första besök. Men vänta med att kamma fransarna tills de är torra.

- Användande av oljebaserade produkter på eller nära ögonfransarna, så som ögonkräm, ögonserum, vaseline, mascara eller eyeliner.

- Använd inte ögonfransböjare på fransarna.

- Undvik att pilla/gnugga och dra i dina fransar.

- Överdriven exponering av värme/hätta, ånga, bastu eller friktion.

- Vill man använda mascara innan nästa påfyllning, så använd endast den jag rekommenderar specifikt för fransförlängning. Givetvis är det bäst om du inte har någon mascara alls under tiden.

- Läs innehållsförteckningen på produkter ni använder runt ögonen och undvik produkter som innehåller olja & propylenglykol (återfinns i många schampo & balsam).

 

Varför är det viktigt att tvätta igenom sin förlängning med jämna mellanrum?

Många som gör en förlängning tvättar bristfälligt då de tror att en tvätt skulle få fransarna att släppa i förtid. Men följden av för dåligt tvättande kan bli Blefarit - ögonlocksinflammation. Det kan skava, bli rött/svullet kring ögonlocket, huden i fransraden kan fjälla och ögonen kan kännas både torra och grusiga. Det som händer är att körtlar som producerar fett i ögonlockskanten för att smörja ytan av ögat och ögonlocket täpps till. Det gör att det uppstår en obalans, de tilltäppta körtlarna irriterar i ögonlockskanterna och kan bli en grogrund för bakterier. Tvättar gör man bäst med ett speciellt fransschampo.

 

Kan jag duscha och bada som vanligt??

Du kan utan problem duscha eller bada ,men dom första 24 tim efter besöket ska fukt och vattenkontakt undvikas, även efter ett återbesök. Detta är för att limmet ska härda. När man torkar sina ögon efter dusch eller bad kan man försiktigt trycka handduken eller hushållspappret underifrån och emot fransraden, istället för att gnugga så håller fransarna längre. Har fransarna klumpat sig, vänta till de torkat innan ni borstar igenom dem. Borsta med försiktighet.